Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hantverksaktivitet & Guidning, Mattias Hallgren & Agne Niklasson

5 augusti, 2017 - 6 augusti, 2017

50kr

Mattias Hallgren är timmerman och hantverksforskare med firma i Forsvik, Karlsborg och har varit inom projektet sedan 2011. Han har varit ansvarig för en av Sveriges största takrestaurreringar i trä, nämligen den på Skokloster Slott, 2009-2016. Mattias har haft en gästforskatjänst på Hantverkslaboratoriet, Göteborgs universitet, med fokus på Grevbäcks medeltida klockstapel, samtida med Södra Råda gamla kyrka.
Han har utfört många avancerade restaureringar av väderkvarnar och vattenmaskiner. Han ingår tillsammans med Daniel Eriksson och Kalle Melin i den grupp som är ansvarig för rekonstruktionen av Södra Rådas
taklag. Kom och hör honom berätta om detta och se när han hugger fram delar till Korets takkonstruktion som påbörjas under 2018.

Dessutom:  Agne Niklasson har arbetet som guide i 30 år och tar besökare med på en intressant och faktafylld tidresa till medeltiden.  Agne  har mycket gedigen kunskap kring allt som rör Södra råda gamla kyrka som kyrkans unika måleri, resultaten av de arkeologiska utgrävningarna och byggnaden liksom den pågående rekonstruktionen.

En guidning tar ca 45 minuter och ingår i inträdet på 50:-, gratis för barn under 15år. Guidning mellan 10-17. Välkommen

Detaljer

Start:
5 augusti, 2017
Slutar:
6 augusti, 2017
Kostnad:
50kr

Plats

Södra Råda gamla kyrkplats
södra råda gamla kyrkplats
Gullspång, 54791 Sverige
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Södra Råda Akademien